email contact@virvid.nl
Algemene informatie over 360 Camera's

Wat kun je met een 360 videocamere, wat zijn de laatste ontwikkelingen en producten.

vr video 360 Camera

Met de komst van 360 graden videobeelden zijn ook de mogelijkheden voor virtual reality toegenomen. Met de mogelijkeheden om omgevingen 360 graden om je heen weer te geven ontstaan er vele nieuwe toepassingen voor foto en video.

Met de komst van meer mogelijkheden, ook voor consumenten, om 360 graden video's te schieten met een 360 camera, ontstaan er snel nieuwe technieken en ideeen voor opnames.

o je heen Virtual Reality betekend letterlijk 'schijnbare werkelijkheid'. Het is de zo accuraat mogelijke nabootsing van de echte werkelijkheid, waardoor deze zoveel mogelijk ervaren kan worden als de echte werkelijkheid.

Traditioneel wordt er bij virtual reality al vaak gedacht aan met de computer gemaakte 3d werelden waar je in kan deelnemen. En met de komst van virtual reality brillen kan die deelname in een virtuele wereld ook heel geloofwaardig worden.


virvid HOE WERKT 360

Het principe achter een 360 camera is dat er op een gelijk moment een opname wordt gemaakt vanuit een apparaat wat in alle richtingen beeld opneemt.

Een 360 camera is dan ook meestal voorzien van meerdere cameralenzen die elkaar overlappen voor een totaal omvattend videobeeld. Er zijn ook camera's die bijvoorbeeld wel 360 graden rond kunnen filmen, maar niet helemaal verticaal 360 graden halen.

De ontwikkeling van 360 camera's gaat snel, wat ook de kwaliteit van het beeldmateriaal ten goede komt. Ook zijn er camera's die het nabewerken van een toch wel complex videobeeld uit handen nemen. Het gaat dan bijvoorbeeld om het automatisch stitchen (aan elkaar maken) van de videobeelden.

Kijk voor een overzicht van beschikbare en aankomende 360 camera's op onze pagina met 360 camera's.


vr info Waarom nu 360

Iedereen kent wel videobeelden of foto's die de omgeving in beeld lijken te brengen. Of u kent vast beelden van producten die rondom zijn te bekijken. Dit zijn echter vaak andere technieken die zijn toegepast. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van veel foto's aan elkaar (denk aan google streetview). Of het simpelweg rondom fotograferen van objecten.

Problemen die daadwerkelijke 360 real-time video in grote getalen tegenhielden is dat de techniek duur was, en dat er over het algemeen veel nabewerking nodig was om een goed product te kunnen opleveren. Simpelweg was voor dergelijke kosten te weinig markt.

Maar met de komst van betaalbare en slimmere producten, in combinatie met de ontwikkeling van weergavemogelijkheden door o.a. vr brillen, belooft 360 gradenvideowerk de toekomst te worden.

 


360 CAM INFO

Deze pagina geeft een algemeen beeld over 360 camera's. Meer informaties vindt u via ons menu verderop. Op het gebied van 360 video is daar o.a. te vinden:

 • overzicht 360 camera's
 • filmtips voor 360 graden
 • toepassingen voor 360 video
 • videotechniek bij 360 camera's

ZELF AAN DE SLAG

Wil je snel zelf aan de slag met experimenteren en oefenen met 360 camera's laat je dan goed informeren naar de mogelijkheden. Wil je niet wachten op komende ontwikkelingen, kijk dan bijvoorbeeld naar, of bestel nu de nieuwe samsung gear 360 en gear vr:

 ONZE THEMA'S

 

 

 


BLOG EN TWEETS

 • vr 360 blog

  Hiernaast een verzameling van opvallende, interessante of nuttige berichten over virtual reality, vr brillen, 360 camera's gear en produties.

 • TWEET over VR enzo
  Posted by : Virtual Reality Video

 • MEER berichten en BLOGS over VR en 360 enzo


NEEM CONTACT OP

Virvid werkt centraal in Nederland maar is in principe niet plaatsgebonden als het gaat om advies, projecten of video producties. Neem contact op via het e-mail formulier voor meer informatie

Heeft u een concrete vraag of wenst u meer informatie over virtual reality of heeft u een moglijke dienst die wij kunnen leveren op het gebied van VR 360 video, neem dan gewoon direct vrijblijvend contact met ons op!

 

icon 3www.virvid.nl

icon
Futures made of virtual insanity now. Always seem to, be govern'd by this love we have. For useless, twisting, our new technology. Oh, now there is no sound - for we all live underground.

ONZE PARTNERS