email contact@virvid.nl
Overzicht virtual reality en VR brillen

De beste vr-brillen die momenteel op de markt zijn of zijn aangekondigd.

vr video VR BRILLEN

Op deze virtual reality pagina geven we een overzicht van de beste, meest bekende of in ontwikkeling zijnde vr-brillen op dit moment. Deze specifieke pagina gaat in principe alleen in op volledige virtual reality brillen, met een eigen scherm als onderdeel van het apparaat. Ook kan er sprake zijn van apparaten waarbij gebruik wordt gemaakt van augmented reality. (de samenvoeging van vr en de werkelijkheid).

De ontwikkelingen op vr brillen gebied gaat erg snel. Een aantal getoonde virtual reality brillen zijn al beschikbaar of bestelbaar. Sommige zijn nog in ontwikkeling.

Op een aparte pagina gaan we in op apparaten die ook als vr-bril geschikt zijn, maar die gebruik maken van eigen mobiele telefoons die je kan toevoegen aan het apparaat. Kijk hiervoor op de mobiele vr brillen pagina.


Oculus Rift

oculus rift

Misschien wel de meest bekende naam op het gebied van vr-brillen is wel de Oculus Rift. Na verschillende doorontwikkelingen en een kickstarterproject van Lucky Palmer, moet de Oculus Rift in 2016 eindelijk op de markt komen. De Rift zalonder meer voorzien zijn van 2 hd schermen, ingebouwd geluid en verbeterde 360 graden tracking. De Oculus Rift is inmiddels te pre-orderen voor een prijs van $ 599,- .


GameFace mark 5

gameface vr

De GameFace mark 5 is een virtual reality bril die erop mikt om zich te onderscheiden door onder anderen eigen hardware in de bril te verwerken Hierdoor is het aansluiten op andere apparatuur niet nodig. Verder werkt alles in principe draadloos. De releasedate van de GameFace VR bril is nog niet bekend, en voor de kosten worden enkel inschattingen gemaakt tussen € 350,- en € 500,- op dit moment.


 


HTC VIVE

htcvive

De HTC VIVE is een andere opmerkelijke vr bril die waarschijnlijk in april op de markt komt. Hoewel de verwachting is dat de prijs wat hoger ligt dan de Oculus Rift, heeft de VIVE een aantal intressante punten. Zo wordt er gebruik gemaakt van een groot aantal sensoren om de virtuele ervaring nog beter te maken. Een voorbeeld hiervan is dat je gewoon kan bewegen in de vrije ruimte die je kan markeren door sensoren op het plafond. De HTC Vive lijkt vooral gericht op de virtuale game ervaring, en komt ook inclusief vr game controllers.


VRVANA TOTEM

totem vrvana

De Totem vr bril van vrvana is een virtual reality bril die ook mogelijkheden heeft om de omgeving buiten de bril te zien door camera's die naar buiten gericht zijn. Dit noemen ze Real World View. Hiermee is ook AR (augmented reality) mogelijk. De eerte Totem vr-brillen worden hlverwege 2016 verwacht. Als prijs wordt momenteel $ 450,- genoemd.


HOLOLENS

hololens

De Hololens van Microsoft is net weer een andere benadering van virual reality. In dit geval is dit namelijk specifiek een bril voor augmented reality. De Hololens zorgt in feite voor holografische weergave via de bril, die gecombineerd worden met de werkelijkheid. Wat wel jammer is, is dat dit prototype pas in 2016 verder ontwikkeld zal worden en naar verwachting de komende jaren nog niet voor consumenten op de markt zal zijn.

PLAYSTATION VR

oculus rift

Onder de naam Project Morpheus heeft ook playstation gewerkt aan een virtual reality bril. Deze bril is te gebruiken met de playstation 4 en zal in combinatie met andere motion contol accesoires tot mooie vr ervaringen kunnen leiden. De prijs is momenteel vastgesteld op €399,- De voorloge releasedate is ook bekend gemaakt. In oktober 2016 moet deze vr-bril van playstion op de markt komen. Wil je één van de eerste exemplaren ontvangen, dan kun je de vr bril overigens wel al pre-orderen via: bol.com pre-order playstation vr bril.

Razer VR

gameface vr

De OSVR van Razer staat voor Open Source Virtual Reality. De producent wil hiermee een vr-bril op de markt brengen waar andere ontwikkelaars een bijdrage aan kunnen leveren. Alle onderdelen van de bril zijn aan te passen en te vervanven en de software en bouwtekeningen worden bij de bril bijgeleverd. onder de naam OSVR hacker Dev Kit is deze reeds te koop voor $ 300,-.

 

 


ONZE THEMA'S

 

 

 


BLOG EN TWEETS

  • vr brillen blog

    Hiernaast een verzameling van opvallende, interessante of nuttige berichten over virtual reality, vr brillen, 360 camera's gear en produties.

  • TWEET over VR enzo
    Posted by : Virtual Reality Video

  • MEER berichten en BLOGS over VR en 360 enzo


NEEM CONTACT OP

Virvid werkt centraal in Nederland maar is in principe niet plaatsgebonden als het gaat om advies, projecten of video producties. Neem contact op via het e-mail formulier voor meer informatie

Heeft u een concrete vraag of wenst u meer informatie over virtual reality of heeft u een moglijke dienst die wij kunnen leveren op het gebied van VR 360 video, neem dan gewoon direct vrijblijvend contact met ons op!

 

icon 3www.virvid.nl

icon
Futures made of virtual insanity now. Always seem to, be govern'd by this love we have. For useless, twisting, our new technology. Oh, now there is no sound - for we all live underground.

ONZE PARTNERS