email contact@virvid.nl
Overzicht van 360 Camera's

De beste 360 graden camera's die op de markt zijn of zijn aangekondigd.

vr video 360 CAMERA's

Voor het maken van videobeelden die alles om je heen in één keer filmen of voor het maken van virtual reality video opnamess heb je een 360 graden camera nodig.

De ontwikkeling van dergelijke camera's is de laatste tijd erg hard gegaan, waardoor er steeds meer modellen op de markt komen of aangekondigd zijn die zowel voor professionals als consumenten intresant zijn.

Wij geven je op deze pagina in ieder geval een overzicht van bekende 360 graden camera's en ontwikkelingen op gebied van 360 camera, video, en virtual reality opnames.

En, let op, voor het bekijken van 360 film en video heb je niet perse een virtual reality bril nodig. Ook op een scherm kun je genieten van rondom gefilmde 360 video.


360 FLY

360 fly

De 360 fly camera is een camera die gericht is op actionsports. De camera heeft, maar 1 camera die weliswaar 360 graden rond filmt, maar vertical maar tot 240 graden kan komen. De 360 fly is stof en waterdicht en heeft verschillende bevestigingsmogelijkheden om bijvoorbeeld te gebruiken bij het sporten. De beeldkwaliteit van de 360fly is niet van de beste kwaliteit. Waarschijnlijk om die reden wordt een 4k versie momenteel doorontwikkeld. DE 360 fly is wel al verkrijgbaar, voor een prijs van € 499,-.

BUBL

bubl 360 cam

De Bubl camera is een camera die zowel foto als video opnames die geheel rondom worden opgenomen. De Bubl is reeds verkrijbaar en via de ontwikkelaar te bestellen voor een prijs van $ 799,- exclusief verzendkosten en belastingen. Het probleem van dergelijke vroeg ontwikkelde camera's is toch wel de beeldkwaliteit, die ook bij de buble cam niet optimaal scherp is. De behuizing van deze camera is overigens niet waterdicht waarmee het minder als actioncam geschikt is.

 


RICOH THETA

ricoh yheta 360

De Ricoh Theta is een heel handzaam, vrij eenvoudig ontworpen, en uitgerust met 2 camera's die 360 graden rond foto en video kan opnemen. De Ricoh Theta is er in de variant M15 en S. De laatste versie, de S, kan langer opnemen dan de voorganger (25 min in plaats van 3 minuten) en heeft weer beter beeldkwaliteit. De camera's zijn leverbaar voor een prijs van € 399,- voor de Theta S, en onder de € 300,-. De Ricoh heeft wel weer wat meer last van bewegingen bij het opnemen, maar een leuke 360 gadget zijn, afhankelijk van je wensen en eisen.


KODAK SP360

kodak sp360

De Kodak SP360 is een 360 camera die er inmiddels in een gewone als een 4k variant is, met een betere resolutie. De camera's zijn te koop voor € 359,- voor de standaard versie en € 449,- voor de 4k versie. Het grootste nadeel van deze camera is vooral dat hij niet rondom kan filmen, maar verticaal maar tot 235 graden opneemt. Dit zie je direct terug bij je 360 filmmateriaal. Maar, het is mogelijk om twee van deze camera's te koppelen om rondom 360 graden te kunnen filmen. De camera's worden geleverd met veel accesoires voor bevestiging en bijvoorbeeld een waterdichte houder, waarmee je tot 60 meter diep kunt filmen.

SPHERICAM

sphericam v2

De Sphericam is een Nederlandse ontwikkeling op het gebied van 360 graden camera's. Het is een camera met 6 lenzen die 360 graden rondom kan filmen. De Spericam V2 is inmiddels te pre-orderen bij de leverancier. De standaardprijs voor de Spericam is met $ 2999,- wel wat aan de hoge kant. Hopen dat de kwaliteit van het apparaat en de beelden die het maakt dit kunnen goedmaken in vergelijking met andere 360 camera's.

NOKIA OZO

nokia ozo vr 360 cam

De Ozo van Nokia is een 360 camera die direcht spherische VR beelden kan opnemen. De Ozo richt zich op het gebruik door professionele filmmakers. Met acht camera's en microfoons en vele verschillende opties, waaronder het real time kunnen volgen van de videobeelden, mikt Nokia op het topsegment van de 360 camera's voor virtual reality. DE prijs van de camera ligt op $ 60.000,- en hij zal volgens de berichten in 2016 op de markt moeten komen.

GIROPTIC 360

giroptic 360

De Giroptic is een camera die al enige tijd in ontwikkeling is na een start als kickstarter project. De levering van het apparaatje laat echter steeds langer op zich wachten. Het risico hiervan is dat deze camera, die met 3 camara's 360 rond en bijna 360 graden verticaal kan filmen, wordt ingehaald door de concurrentie. Dit betreft dan met name de videobeeldkwaliteit. Giroptic zou de eerste HD 360 cam moeten worden, maar nu werken andere producenten alweer aan opvolgers die dat ook moeten kunnen met 4k. De Giroptic is wel al te preorderen voor € 499,- de levertijd is nog onduidelijk op dit moment.


NIKON KEYMISSION 360

nikon key 360

Nikon komt met een eigen ontwikkeling door een 360 camera wat gebruik maakt van 2 cameralenzen, aan weerszijde. De camera moet onder andere waterdicht en schokbestendig zijn. De Nikon Keymission is op dit moment alleen aangekondigd door Nikon en gaat uit van 4k (ultra hd) kwaliteit.

SAMSUNG 360 VR GEAR

samsung vr gear

Samsung heeft met de gear 360 begin 2016 een 360 camera aangekondigd. Het bijzondere aan de gear 360 is dat hij 2 lenzen heeft aan weerszijde waarmee hij 360 rondom kan filmen. Maar er kan ook 1 camera worden gebruikt om 180 graden rondom te filmen (en delen uit beeld te laten). De camera is aangekondigd met een hoge resolutie, en is stof en (spat)waterdicht. Uiteraard werkt de camera nauw samen met de Samsung S6 en S7 telefoons en met de gear vr bril. De beschikbaarheid van deze camera is volgens de laatste berichten vanaf eind mei 2016. De advies prijs voor deze camera is € 349,-.

360 CAMERA KOPEN

Hoewel de ontwikkelingen snel gaan zijn er op dit moment best al een aantal 360 camera's beschibaar waar je mee aan de slag kunt gaan.

Kun je dus gewoon niet wachten, kijk dan goed wat je er mee wil doen en kijk naar de aanschafmogelijkheden.

Kijk bijvoorbeeld regelmatig even op bol.com voor de laatste producten en aanbiedingen op het gebied van 360 camera's:

 


 

 


ONZE THEMA'S

 

 

 


BLOG EN TWEETS

  • vr tweets

    Hiernaast een verzameling van opvallende, interessante of nuttige berichten over virtual reality, vr brillen, 360 camera's gear en produties.

  • TWEET over VR enzo
    Posted by : Virtual Reality Video

  • MEER berichten en BLOGS over VR en 360 enzo


NEEM CONTACT OP

Virvid werkt centraal in Nederland maar is in principe niet plaatsgebonden als het gaat om advies, projecten of video producties. Neem contact op via het e-mail formulier voor meer informatie

Heeft u een concrete vraag of wenst u meer informatie over virtual reality of heeft u een moglijke dienst die wij kunnen leveren op het gebied van VR 360 video, neem dan gewoon direct vrijblijvend contact met ons op!

 

icon 3www.virvid.nl

icon
Futures made of virtual insanity now. Always seem to, be govern'd by this love we have. For useless, twisting, our new technology. Oh, now there is no sound - for we all live underground.

ONZE PARTNERS